dimarts, 18 de març del 2014

Visita a La Panera


Durant aquest mes de març, les Girafes, els Lleons i els Elefants han visitat el centre d'art La Panera de Lleida, on han pogut gaudir de dues activitats.
La primera d'elles va tenir lloc a la planta baixa de l'edifici, on es troba l'exposició de Casilda Sánchez: "Y el mar se negó a ser tierra", que és la que inspira els treballs del Projecte Artistes que estem realitzant durant el segon trimestre. Aquesta obra consisteix en la projecció de diferents imatges dinàmiques dels estats de l'aigua. Així doncs, els infants van poder observar, a les pantalles, aigua calmada, aigua remoguda, gel, algues i, fins i tot, un peu d'una persona adulta. La monitora i les educadores van ajudar als infants a interpretar aquests elements, tot i que la imaginació i la fantasia també hi van ser molt presents; alguns d'ells asseguraven haver vist taurons!


Després d'escoltar les opinions d'uns i d'altres, la monitora de La Panera va proposar un joc molt divertit amb la llum dels projectors. Va convidar als infants a situar-se entre els aparells i la pantalla, per tal de fer ombres amb els cossos. A més a més, va explicar que, depenent de la distància entre la persona i el projector, les ombres podien ser més grans o més petites. Les nenes i els nens s'ho van passar molt bé amb aquesta activitat, i molts d'ells van simular que nedaven a l'aigua.



La segona part de la visita va dur-se a terme a la planta de dalt. Per accedir-hi, vam pujar amb un ascensor molt gran on hi cabíem tots. Després de passar per una "mini biblioteca", i descobrir algunes lletres, vam anar a parar a un racó ple de contes, fruites i verdures. Allà, la monitora va mostrar als infants algunes de les hortalisses que hi havia, i després els hi va explicar un conte: "Un hort a casa". El Genís, el protagonista de la història, va plantar un hort a casa seva amb l'ajuda dels seus pares. Després de regar-lo i tractar-lo amb molta cura, van créixer tots els ingredients que es necessiten per a una bona amanida. Tant és així, que tota la família va decidir collir les hortalisses per fer una amanida que, finalment, es menjarien tots plegats! 



Per acabar la visita, la monitora va regalar a cada classe una test amb una planta, de la qual en poden sortir maduixes d'aquí un temps, si la reguem i la posem al sol. Així doncs, esperem tenir sort i poder tastar aquesta fruita tan bona ben aviat!

La maduixera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.