diumenge, 14 de maig del 2017

Xerrada a la llar: La Fisioteràpia em dona oxigen



La fisioterapeuta Ariadna Verdeny va inaugurar el cicle de xerrades de criança natural que estem realitzant aquest curs a la llar d'infants amb un interessantíssim taller teòric i pràctic sobre la prevenció i tractament natural d'otitis, bronquiolitis, sinusitis i altres tipus de patologies respiratòries relacionades amb les mucositats, a partir de rentats nasals efectius, exercicis respiratoris i fisioteràpia.

Amb ella vam aprendre que:

· Molts dels productes d'higiene nasal més utilitzats i publicitats no són efectius i poden afavorir el ressecament i la irritació de les fosses.
· Els rentats nasals s'han de realitzar de manera molt suau i sense pressió.
· La pereta és l'eina més adequada i efectiva per realitzar rentats nasals.
· L'aigua de mar diluïda en aigua embotellada, en proporció 1:3, és la solució d'higiene nasal més recomanada i efectiva per les seves propietats desinfectants, protectores i hidratants de les fosses nasals.
· Una higiene nasal incorrecta pot afavorir les otitis de repetició.
· Practicar jocs de bufar, afavorir la masticació d'aliments sòlids i limitar l'abús de la succió en nadons, afavoreix la correcta col·locació de l'ossamenta mandibular i la circulació fluida de les mucositats nasals, evitant putrefaccions i infeccions en vies altes.
. La fisioteràpia respiratòria aplicada a l'inici d'una patologia de vies baixes activa l'expulsió natural de les mucositats abans que s'infectin, fent innecessari l'ús d'antibiòtics i broncodilatadors.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.